Často kladené otázky

Níže naleznete souhrn nejčastějších kladených otázek od našich zákazníků, na
většinu vašich dotazů najdete odpověď právě zde, pokud po přečtení budete mít
další dotazy neváhejte nás kontaktovat.

Rozdíl mezi vnější a vnitřní kamny při koupací kádi

U vnitřní (integrované) pece je důležité říci že ubírá jedno místo k sezení jelikož je zabudovaná v rámci kádě, mezi plusy ale určitě patří méně zaklíněného místa vůči vnější peci a lepší tepelněizolační vlastnosti při vytápění.

Jak probíhá vyložení

Při koupací kádi je váha produktu kolem 200kg, vyložení obvykle probíhá ručně kde je třeba abyste z Válek strany zajistili alespoň 3 lidi na vykládku, od nás přijde jen řidič, při vykládání sauny je třeba zajistit mechanismus na vyložení (auto s rukou, jeřáb, vozík , bagr …, pokud si s tím nevíte rady klidně nás kontaktujte a zajistíme to)

Jak dlouho trvá ohřátí koupací kádě

Obvykle 1-1,5 hodin.

Napojení filtrace v koupací kádi

Předpřípravu na filtraci provádíme 2 způsoby a to buď klasicky ponecháním 2 vývodů z boku kudy kde se filtrace napojí nebo napojením filtrace přes výpustný ventil, tato možnost se nám osvědčila jako lepší jelikož špína se většinou drží na spodu a tím pádem ji pěkně veškerý tlak vody vytáhne přes spodní výpustný ventil a následně do filtrace, druhý konec filtrace se dá z vrchu kádě, obvykle přefiltrování trvá cca 15-20 min.

Používání v zimě

Pokud káď používáte pravidelně a přetopíte ji alespoň každé 2-3 dny, můžete ji nechat celoročně napuštěnou pokud ale přijdou velké minusové teploty a vy ji nebudete déle ohřívat čili by došlo k celkovému promrznutí vody v tom případě je třeba ji vypustit aby nedošlo k poškození sklolaminátu .

Péče

Je dobré jednou ročně přetřít dřevěný obklad bezbarvou lazurou.

Příprava podkladu

Třeba aby povrch byl zpevněn, nejčastější varianty jsou vysypání štěrkem, dlažba nebo betonové kostky (dlažba) pod konstrukci.

Umíte saunu sundat přímo u nás pokud máme stísněný prostor pro přechod?

Ano jelikož některý mají problém s přesunem sauny na dané místo kvůli úzkému přechodu umíme saunu složit i přímo u Vás na místě kde potřebujete, tato služba se účtuje.

Jak dlouho trvá dovoz?

U produktů které máme skladem doručujeme obvykle do 3 dnů od objednávky.

Potřebujete poradit?

Neváhejte nás kontaktovat